Skræddersyet formularer med Umbraco Forms

29 februar 2016

Umbraco Forms er et plugin til Umbraco, som bruges til at bygge og vise formularer på ens hjemmeside. Man opretter som webredaktør selv formularerne, vælger hvilke felter de skal indeholder og hvor på ens hjemmeside de skal vises. Man kan lave simple kontaktformularer, men også mere komplekse løsninger som fx. integrerer med andre systemer.

En vigtig del af Umbraco Forms er konceptet Worksflows. Worksflows bruges til at foretage forskellige handlinger når en formular bliver indsendt. Et par eksempler på normale handlinger er at videresende data'en fra formularen til en bestemt person, at gemme data'en i et ekstern CRM eller at sende en bekræftelses email til personen, som udfyldte formularen.

Alle de data som indsendes via formularerne bliver gemt i Umbraco. Herfra kan man søge i dem, filtere på dato mm. Man kan også eksportere dem til fx Excel og arbejde videre med dem data'en derfra. Tidligere hed plugin'et Umbraco Contour. Heldigvis droppede Umbraco HQ, som står bag plugin'et, det franske islæt og erstattede det med noget mere sigende.

Umbraco Forms er et at de få plugin, som skal købes. Pt. er prisen for en licens til ét domæne 90€ eller 750 kr. Når du har købt en licens kan du oprette, så mange formularer som du har brug for. Du kan købe en licens her.

Bjørn Fridal