Det vigtigste Umbraco plugin

19 februar 2016

Et plugin som jeg altid har med i mine Umbraco hjemmesider er 301 URL Tracker og det er der en ganske god grund til: funktionaliteten i plugin'et er nemlig så vigtig for enhver hjemmeside, at den burde være indbygget i Umbraco fra start af. Det er den desværre ikke endnu, så vi må selv tilføje den.

Når du ændrer navnet på en side i Umbraco, så ændrer du som udgangspunkt også URL'en på siden. Har du en side som hedder "Produkt A" vil URL'en på den side være "produkt-a" (fx firma.dk/produkt-a/). Skifter du nu navnet på siden til "Produkt B" vil URL'en skifte med og blive til "produkt-b", men ingen historik om den tidligere URL vil blive bevaret og der sker ingen automatisk viderestilling. Det betyder at hjemmesider og søgemaskiner (læs: Google), som fortsat linker til URL'en "produkt-a" nu bruger et dødt link. Følger man det link vil man få en "404 siden-blev-ikke-fundet" fejlbesked og det er bestemt ikke godt.

Med 301 URL Tracker installeret undgår du ovenstående problem. Plugin'et vil notere sig alle URL-ændringer på din hjemmeside og sørge for, at besøgende som benytter en gammel URL bliver korrekt viderestillet til den nye.

Bjørn Fridal